Teboza asperges: klassiekers én trendzetters

 

Witte asperges: klassiek en verfijnd, maar ook gemakkelijk en verassend

Witte asperges zijn jonge scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen met een witte kleur. Een goede witte asperge heeft een stevig en gesloten kopje. Witte asperges hebben een milde smaak en een verfijnde textuur. De witte asperges zijn op het veld afgedekt met zand, zodat ze geen zonlicht krijgen. Hierdoor blijven de asperges wit van kleur. De witte asperges moeten precies op het juiste moment gestoken worden, want zodra het kopje boven de grond steekt is er kans dat de stengel verkleurd.

Groene asperges: veelzijdig en vol van smaak

Groene asperges zijn de bovengrondse jonge scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen en hebben een lichtgroene kleur. Het topje van de groene aspergestengel is over het algemeen stevig en gesloten. De groene asperge heeft van alle asperge variëteiten de meest volle smaak, daardoor zijn ze veelzijdig in gebruik. Nog een voordeel van groene asperges ten opzichte van andere asperges is het feit dat ze niet geschild hoeven te worden.

Paarse asperges: mild en verfijnd van smaak

Paarse asperges zijn net als de groene asperges jonge scheuten van een aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen met een paarse kleur. Het topje van de aspergestengel is over het algemeen stevig en gesloten. De smaak van paarse asperges is mild en verfijnd. Door het hogere suikergehalte zijn deze asperges iets zoeter van smaak. 

Superior Queens: ons groentejuweel

Speciaal voor afnemers die alleen genoegen nemen met een topproduct zijn er de Superior Queen asperges van Teboza. Asperges van de allerhoogste kwaliteit; gegarandeerd dagvers en met een pure, authentieke smaak.

De Superior Queen is een asperge die alle verwachtingen overtreft. Altijd, gegarandeerd. Omdat deze op traditionele en duurzame wijze geteeld wordt, zonder gebruik van kunstmest, gewasbeschermingsmiddelen en dierlijke meststoffen. Respect en waardering voor de natuur staan hoog in het vaandel!

Niet alleen daarom is de Superior Queen een bijzondere asperge. De sublieme smaak is ook te danken aan de Limburgse zandgronden. En natuurlijk is de versheid optimaal: wij garanderen dat de asperges binnen 12 uur na de oogst geleverd worden. Geschild of ongeschild, naar wens. 

Echte Limburgse asperges: Teboza, Limburg en asperges, ze horen bij elkaar

De lekkerste asperges komen uit Limburg. Want in Limburg groeit ‘de koningin van de groente’ in de warmste regio van Nederland en steekt ze haar wortels in luchtig doorlatende zandgronden. Met als gevolg; de lekkerste asperges van Nederland, de echte pure aspergesmaak en heerlijk mals! 

Proef onze Limburgse asperges en je proeft de liefde voor het Limburgse leven. Niet alleen lekker, maar ook veelzijdig en makkelijk om te bereiden. Het is zo klaar en bovendien kan iedereen hiervan genieten, van jong tot oud. 

Limburg is de bakermat en dé kennisregio op het gebied van asperges. Wij werken continu aan nieuwe inzichten en technieken. Daardoor zijn asperges nu vaak al eerder verkrijgbaar dan de traditionele aspergemaanden april, mei en juni. Niet alleen de lekkerste asperges komen uit Limburg, maar ook de planten, nieuwe rassen en teeltmethodes maken deze regio toonaangevend in de wereld als het gaat om asperges.

Duurzame asperges: proef de natuur

Teboza heeft zich ten doel gesteld om duurzaam te telen en zo bij te dragen aan een significante toename van biologische en PlanetProof asperges.

Biologische asperges

Teboza was een van de eerste aspergetelers in Nederland met biologische asperges. Inmiddels zijn de biologische asperges niet meer weg te denken uit ons assortiment.

PlanetProof asperges

Milieu is een belangrijk aandachtspunt bij Teboza. Het keurmerk 'PlanetProof' staat voor productie waarbij weinig bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden gebruikt en waarbij er zuinig wordt omgegaan met water en energie. PlanetProof heeft een brede benadering van verduurzaming van producten en diensten. Daarom is er ook aandacht voor biodiversiteit, natuur en landschap en arbeidsomstandigheden.

Alle mogelijke (klantspecifieke) sorteringen
De juiste hoeveelheid, een sortering asperges die is afgestemd op de consument en uiteraard versheid, dat is wat onze afnemers willen. Teboza begrijpt dat en levert asperges te allen tijde volgens de gewenste specificaties. Maatwerk dus!

Graag helpen we u met het maken van de juiste keuzes. Klik op onderstaande link om contact op te nemen met onze verkoopafdeling. 

Bel met Rob, Frank, Jannes of Ken: +31 (0)77 307 1444